Een verkeerd principe dat is opgedoken

''We laten onze onenigheid over anderen geen reden zijn voor onenigheid tussen ons.''

Shaykh Muhammad Ibn Haadee al-Madkhalee:


En deze vragensteller zegt: Moge Allaah u beschermen, wat is uw opinie over het volgende principe?;''We laten onze onenigheid over anderen geen reden zijn voor onenigheid tussen ons.''

Dit is een valse uitspraak. Dit is een valse uitspraak. Want onze onenigheid kan zijn over de mensen van begeerten. En dat jij een persoon met innovaties aanbeveelt en prijst, en ik waarschuw de mensen tegen hem. Dus wie van ons is dan degene die oprecht is jegens de Religie van Allaah en de dienaren van Allaah? Ik of jij? Degene die waarschuwt tegen de begeerten en de mensen van begeerten, is degene die oprecht is jegens de Religie van Allaah de Verhevene. Wat betreft degene die de mensen van begeerten en innovaties in bescherming neemt, hij behoort tot hen. Want; “Een persoon is op de religie van zijn vriend, laat ieder van jullie dus uitkijken wie hij als vriend neemt.” (hadith). En Imaam Ahmed (Ibn Hanbal) moge Allaah de Verhevene hem genadig zijn, hield als bewijs voor de begeerten en dwaling van een persoon; dat deze persoon de mensen van begeerten groet. Hij zei: Als je een man een persoon van begeerten de Salaam ziet geven, weet dan dat hij van hem houdt. Toen gaf hij voor deze uitspraak als bewijs de hadith: “Zal ik jullie niet iets vertellen waardoor jullie van elkaar zullen houden, als jullie dit zullen doen? Verspreidt de Salaam onder jullie.”

Dus de mensen van begeerten, als jij hen prijst.. En deze persoon waarschuwt tegen hen, en jouw volgelingen zeggen, ‘nee het zijn mensen van begeerten.’ Of “deze zaak is onbelangrijk, en de omstandigheden zijn makkelijk.” Of ‘splits de moslims niet op.’ Wie van hen is oprechter jegens de Religie van Allaah en zijn dienaren? Zonder twijfel, dat is diegene die tegen hen waarschuwt. Dus jouw uitspraak dat je zegt: “We laten onze onenigheid over anderen geen reden zijn voor onenigheid tussen ons.” Dit is niet correct, echter moet men op de hoede zijn voor deze uitspraak.


En we vragen Allaah om veiligheid en bescherming tegen dit soort uitspraken, die vandaag de dag zijn opgedoken bij de mensen. En ze hebben Ahlu-Sunnah gesplitst. Vroeger, was de onenigheid tussen Ahlu-Sunnah en de mensen van begeerten. Als voor nu, sommige verdachte personen hebben zich geïnfiltreerd in hun rangen. En ook al versieren zij zichzelf met de Sunnaah, hetgeen dat zij Ahlu-Sunnah aandoen is erger dan wat de mensen van begeerten deden.

We vragen Allaah om bescherming en veiligheid.

Bron: www.sunnahpublishing.com



0 reacties:

Een reactie posten