Uitleg van het boekje al-ibaanah

Iedere moslim die zichzelf op het rechte pad wil houden heeft naast dat hij moet zorgen dat hij de Qor`aan en de Soennah goed bestudeert iets extra`s nodig! Dat extra`s, zoals de grote islaamitische geleerden o.a. shaych Rabee`ibn Haadie Al-Madchalie en shaych Moqbil ibn Haadie Al-Waadie`ie en anderen zeggen is :`Een afweersysteem. Shayck Rabee` zei:`Net zoals b.v. een groentetuin. Je laat het gewas ook niet zonder hek of prikkeldraad achter zodat wilde dieren en insecten het gewas verderven. Als je de tuin wilt beschermen moet je er een hek om heen maken en het gewas besproeien met een insectenverdelger. En zo is het ook met de student van de kennis, je kunt hem wel de Qor`aan en de Soennah onderwijzen maar je moet hem ook van een werkend afweersysteem voorzien!.

Dit afweersysteem is: het begrip van de Selefoes-Saalih en het recenseren van personen, boeken en sekten volgens de weg die onze grote geleerden hebben uitgestippeld`.Alvorens de pasbeginnende student dit afweersysteem goed door heeft en kan toepassen moet hij eerst een aantal grondbeginselen onder de knie krijgen.

Dit principe volgend presenteren wij Insya-Allaah het eerste deel van de nieuwe versie van Al-Iebaanah. Wij zullen (nieuwe moslims) hierin stapsgewijs duidelijk proberen te maken hoe zij zich kunnen beschermen tegen de vele sekten en groeperingen die zij vandaag de dag tegenkomen. Moge Allaah dit werk een bewijs voor ons laten zijn en niet tegen ons op de dag dat geen geld of mensen ons kunnen helpen ! Amien....


0 reacties:

Een reactie posten