Het oordeel over iemand met twee gezichten

Vraag: Wat is het oordeel over een persoon met twee gezichten, die de mensen met verschillende persoonlijkheden aanspreekt, wij hopen dat u hiervoor een argument kunt geven? Wa djazaakoemoellaahoe chairan!

Antwoord: Dhoel-Wadjhayn (iemand met een dubbel gezicht) degene die, die met een gezicht aanspreekt en de ander met een ander gezicht, is de slechtste van onder de mensen, zoals dat in een hadieth van de Profeet (Allaah's Zegeningen en Vrede zij met hem) is overleverd. En dit is een soort van Nifaaq (hypocrisie en huichelarij)! Wanneer dit (soort gedragingen) zich in de gemeenschap verspreiden, dan zal de gemeenschap niet correct zijn, niemand van deze gemeenschap vertrouwt de ander! Vervolgens raakt de gemeenschap ontwricht, verveelvoudigd verraad en oplichterij.

Dus de meest slechte persoon is inwerkelijkheid degene met twee gezichten, zoals in de hadieth van de Profeet (Allaah's Zegeningen en Vrede zij met hem) staat: "Degene die naar hen met een gezicht gaan en naar de anderen met een ander gezicht!" [Boechaarie en Moslim]

Het is een verplichting voor een moslim om hiervoor op te passen en hier gewaarschuwd tegen te zijn, zodat het verderf waar we een aantal aanwijzingen voor hebben gegeven niet zal ontstaan!

Shaych Mohammed ibn Saalih al-'Uthaymien

Bron: Fatawa 'Ulema al-Balad al-Haraam blz. 1178.

0 reacties:

Een reactie posten