Ter verdediging van de geleerden:

Ter verdediging van Sheikh Rabee' ibn Hadee al Madkhalee, Sheikh Ubayd al-Jabiree, en Sheikh Ahmad An-Najmee rahiemahoellaah.

Voorwaar, alle lofprijzingen komen Allaah toe, wij prijzen Hem lof, en vragen Hem om hulp, en vragen Hem om vergiffenis. En wij vragen Allaah om bescherming tegen de slechtheid van onze zielen, en tegen de zonden onder onze daden. Al wie Allaah leidt, voorzeker, niets kan hem doen dwalen, en al wie Hij doet dwalen, voorzeker, niets zal hem leiden. En ik getuig dat er geen god is behalve Allaah, Die geen deelgenoot heeft, en ik getuig dat Muhammad Zijn dienaar en boodschapper is.

En nu wat volgt:

Naar aanleiding van een publicatie van masjid Soennah (te Denhaag) en masjid Tawheed (te Amsterdam), hebben een aantal broeders getracht de geleerden en de doe'aat (die lessen geven in Nederland), die worden gekleineerd in het interview, te verdedigen. Dit hebben ze gedaan, door een uitgebreide document op te stellen, waarin de uitspraken van Fawaaz Jneid (de Imaam van Masjid Soennah) worden weerlegd met zeer duidelijke bewijzen. Wij danken Allaah voor de publicatie van masjid Soennah en masjid Tawheed, omdat met de publicatie van deze stichtingen en de publicatie van de weerlegging op deze publicatie, duidelijk wordt hoe ver Fawaaz en de genoemde organisaties zijn afgedwaald. Het is aan de onbevoordeelde, oprechte lezer (omwille van Allaah) om dit te beoordelen voor zichzelf. En het is dus aan ons allen om oprecht te zijn tegenover Allaah - Degene Die ons heeft geschapen en tot Wie wij zullen terugkeren - en te kijken of deze mensen werkelijk de bewijzen volgen of niet.

De reden waarom de weerlegging nu op deze website wordt geplaatst, is omdat het ons niet past, om doofstom toe te kijken, hoe er leugens worden verspreid over geleerden (in dit geval de shuyukh Rabee ibn Hadee, Ubayd al Jabiree en Ahmed an-Nadjmi), die zich zo krachtig hebben ingezet en ingespannen (en nog steeds) voor deze religie, door deze en haar geleerden te beschermen tegen de lasterpraatjes van verschillende afgedwaalde groeperingen.

Het is gebleken, dat wanneer mensen zijn weerlegd door bepaalde geleerden, ze vaak een van de volgende twee wegen kiezen; of ze keren uiteindelijk terug naar de juiste weg, of ze vervolgen hun weg, maar gaan daarbij over op het kwaadspreken over deze geleerden, in een poging om hun eigen positie en hachje te redden. Helaas hebben deze mensen hun toevlucht gezocht tot het laatste.

Het interview waar het om gaat:

"Interview Sheikh Fawaaz: 'at-Tabdie3' Dinsdag 12 augustus 2008
Een interview met Shaikh Fawaaz Jneid over de fitnah van Tabdie3,
opgenomen door de Jongeren Commissie van stichting El Tawheed te Amsterdam in samenwerking met al-Yaqeen te Den-Haag. -April 2008-"

Even in het kort, voordat men overgaat op het lezen van het uitgebreide document 'Verheldering van de Waas in de Manhaj van Fawaaz' (zie helemaal onderin):

Fawaaz zegt in het interview: "Een grote geleerde in Saudië werd dus gevraagd: Wat zegt u over degene die zeggen dat Rabie' (ibn Hadee al Madkhalee), de drager van de vlag van "al-Djarh wa at-Ta3diel" in deze tijd is. Hij antwoordde: "Als ik hem op straat zie, zou ik hem niet kennen." Dit is een voorbeeld van het vergroten van personages". (En deze laatste zin herhaalt Fawaaz meerdere malen tijdens het interview).

Hierbij laat Fawaaz de vele uitspraken van de grootste geleerden achterwege, die getuigen dat hij een geleerde is en dat het werk wat hij doet erg belangrijk is. Nemen we wat ons bevalt en verwerpen wij de rest? Is dit de minhadj (methodiek) van Ahlussunnah wal jama'ah?? Dat we de waarheid verbergen door de uitspraken van de geleerden te verbergen, die deze geleerden en hun werken kennen? Verder zegt Fawaaz dat er kritiek is op een aantal stukken van sheikh Rabee, zonder verder aan te geven waar het om gaat en wat zijn onderbouwing is (dmv bewijzen op grond van de islamitische bronnen en de uitspraken van de grote geleerden). En wij hebben Fawaaz natuurlijk niet nodig om ons te vertellen wie er een geleerde is en wie niet, wij keren daarvoor terug naar andere Geleerden, die ook nog eens door Fawaaz en zijn nazaten worden erkent als grote geleerden (o.a. Sheikh al Albaani, Sheikh Bin Baaz, Sheikh Bin Uthaymien, Sheikh Saalih al Fawzaan, Sheikh Luhaydaan). Maar als dat zo is, waarom keren jullie dan niet terug naar de uitspraken van deze grote geleerden?

Verder zegt fawaaz het volgende over sheikh Rabie', sheikh 'Oebaid al-Djaabiry en Sheikh Ahmed al-Nadjmy (rahimahoellaah). "Geen één onder hen heeft een grote educatieve positie in Saudië Arabië". En zegt Fawaaz dat dit geen grote geleerden zijn en dat hun boeken en geschriften dit bewijzen. Hij gaat dan verder: "Eenieder kan beweren dat hij een geleerde is. "Ik ben een grote geleerde!" Maar hun boeken en bewijsvoering bewijzen het tegengestelde". En zo gaat hij door met het op een groffe wijze kleineren van de geleerden. De broeders hebben al deze zaken genoemd en aan de kaak gesteld in het document, dus ik verwijs naar dat document voor een verdere toelichting. Hieronder zullen een aantal audio's en tekstuele uitspraken van geleerden worden geplaatst, die deze en de andere groffe uitspraken van Fawaaz duidelijk weerleggen..

Beluister de volgende audio opnames en lees de uitspraken van de geleerden:

De prijzing van sheikh Al Albaanee op het bandje "al-Mawaazanaat Bid'atul-'Asr": (
Klik hier)

"En in het kort, zeg ik dat degene die de vaandel van al-Jarh wat-Ta'deel draagt vandaag de dag en in deze tijd, onze broeder (Sheikh) Dr. Rabee is, en degenen die hem weerspreken, weerspreken hem niet met (deugdelijke) kennis - ..." etc.

Een andere clip van sheikh al Albaanee: de sheikh prijst hem hierin en spreekt tegen degenen die hem kleineren: (
Klik hier)

De prijzing van sheikh Saalih al Fawzaan: (
Klik hier)

Sheikh Saalih al Fawzaan noemt sheikh Rabee onder de prominente geleerdenen. Hier maakt de Sheikh ook duidelijk, dat Sheikh Rabee van onder hen is, die op de correcte manier de mensen weerleggen die zijn afgedwaald. Verder, dat o.a. hij de kennis en de ervaring heeft, en dat ze de uitspraken onderzoeken en dat het belangrijk is om hun bandjes e.d. te verspreiden. SubhanAllaah, kan het nog duidelijker.

En sheikh Saalih al Fawzaan over enkele van de geleerden van wie wij kennis moeten nemen: (
Klik hier)

De prijzing van sheikh Luhaydaan; hij weerlegt degenen, die waarschuwen tegen de tapes e.d. van sheikh Rabee: (Klik hier)

Sheikh al-'Uthaymien prijst Sheikh Rabee: (
Klik hier)

En als laatste nog even de twee geleerden die hij niet erkent:

Sheikh An-Nadjmi over sheikh Rabee: (
Klik hier)

Sheikh Ubaid al-Jabiree over sheikh Rabee: (
Klik hier)

Verder, (
Klik hier) voor een korte biografie met de prijzingen van de geleerden (o.a. Sheikh Bin Baaz, sheikh bin Uthaymien, sheikh al Albaani etc.) van Sheikh Rabee ibn Hadee al Madkhalee en weerleggingen van o.a. Sheikh ibn Uthaymeen op degenen die waarschuwen tegen het luisteren naar zijn bandjes etc. .

Sheikh ibn Uthaymien zegt op het bandje "Kasf al-Lathaam 'an Mukhaalif Ahmad Salaam" wat hij adviseert aan degenen die het luisteren naar zijn bandjes verbieden:

Vraag:

"Wat adviseert u tenopzichte van diegene die de cassette banden van Sheikh Rabee' ibn Haadie al-Madchalie verbied, met als argument dat deze cassettes fietnah veroorzaken en dat op deze cassettes de regeringsleiders van Saoedie Arabie worden aangeprezen en dat deze aanprijzing van Sheikh Rabee' hypocriet is?"

Antwoord:

"Wij zien dat dit een zeer grote fout is. Sheikh Rabee' is één van de geleerden van de Soennah en van de goed (willende) mensen. Zijn 'aqiedah is betrouwbaar en zijn manhadj is rechtschapen. Maar sinds hij over een aantal idolen (uitnodigers van deze tijd) van sommige mensen spreekt bekritiseren zij hem met deze dingen, weet je dit nu?"

En onder de link zijn ook andere uitspraken te vinden van Sheikh bin Baaz, Sheikh al-Albaani, Sheikh Saalih al Fawzaan etc. Onder de link vind je ook de mate van acceptatie van de geleerden aan, hoe Sheikh Rabee toestemming kreeg om les te geven in masjid bin Baaz etc.


(en zo zijn er nog meer audio's en clips die we hier kunnen plaatsen, maar is dit niet voldoende? Is dit niet voldoende? Wullaahi dit is voldoende voor degenen die de bewijzen volgen en die terugkeren naar de Geleerden van Ahlussunnah, maar niet voor degenen die blijven vastklampen aan Fawaaz, Ahmed Salaam, Adnan Arour (en de anderen zoals hen) nemen als Shuyukh en hen blind volgen.)

Met andere woorden, deze geleerden beschouwen sheikh Rabee als een geleerde (en zij zeggen dit expliciet), prijzen hem en zijn werken en zeggen zelfs dat het erg belangrijk is om deze te verspreiden (zie voor nog meer info het document onderaan)! En verder is hij dus ook niet zomaar een van de vele duizenden doctoren, zoals Fawaaz in het interview valselijk probeert duidelijk te maken, terwijl hij de zogenaamde dwalingen van Sheikh Rabee' toont. Allaahoel musta'aan. Zoals Sheikh Al Albaani had gezegd: "degenen die hem weerspreken, weerspreken hem niet met kennis."

Verder werd Sheikh ‘Ubayd (Hafidahoellaah) gevraagd door Shaych Ibn Baaz om in al Madeenah lessen te geven. Shaych Ahmed an Najmee (Rahiemahoellaah) is een leerling van Sheikh al Qar3aawee en is de leraar van Sheikh Rabi’ (Hafidahoellaah). Hij werd door Ibn Baaz de Moeftie van al Jeezan (het zuidelijke gedeelte van Saudie Arabië) genoemd!!

Sheikh ’Ubayd Hafidahoellaah:
(
Klik hier)

Sheikh an Najmee Rahiemahoellaah:
(
Klik hier)

Ibn Qutaybah ibn Sa'eed (d. 240H) heeft gezegd: "Wanneer je een man ziet, die van Ahlul-Hadeeth houdt, dan zit hij op de Sunnah. En wie dit tegenwerkt, weet dan dat hij een innoveerder is." [Saheeh. Overgeleverd door al-Khateeb al-Baghdaadee in Sharaf Ashabul-Hadeeth (p. 134), as-Saaboonee in al-'Itiqaad (p. 121), en al-Laalikaa'ee in al-'Itiqaad (1/67)]

Nogmaals, ik refereer naar het document hieronder 'Verheldering van de Waas in de Manhaj van Fawaaz' voor meer en gedetailleerdere informatie.

Verder, gooit hij met modder naar de verschillende doe'aat (die les geven) hier in nederland, die constant terugkeren naar de geleerden indien ze het niet weten en omdat ze in contact willen blijven met de geleerden. Vele mensen zijn er getuige van geweest en getuigen nog steeds, hoe er tijdens de lessen wordt gebeld naar de geleerden voor vragen, lessen e.d. . En dit is in overeenstemming met wat Allaah heeft gezegd:
"Vraagt dan de Ahloedh-Dhikr (de geleerden), indien jullie het niet weten." [Soerah Al-Anbiyaa Vers: 7]
Allaah verduidelijkt verder de status van de geleerden, door hen op een bepaalde manier te noemen in de Qur'aan, lees daarvoor het stukje van Sheikh Ibn al Qayyim al Jawziyyah (Klik hier). SubhanAllaah, dienen wij dan niet terug te keren naar de geleerden? Verder beweert hij allerlei zaken over hun kennis en dat hun arabisch zwak zou zijn. Een trieste poging om de broeders in diskrediet te brengen. Met dit soort aanvallen bereik je alleen degenen die genoegen nemen met dit soort basisloze uitspraken en er niet op uit zijn om de bewijzen te volgen. Diverse selefiebroeders (die al terug zijn en lessen geven) hebben jarenlang in Medina gestudeerd en bij de geleerden gezeten, en er zijn vele broeders die nog steeds in Mekka, Medina, Riyadh, Damaaj (in het kamp van Sheikh Muqbil) etc. studeren bij de geleerden. Denk je dat deze broeders geen arabisch kennen?

Waarom noem ik dit "gooien met modder", omdat het bewijsloze, suggestieve, uit de context gerukte, persoonlijke aanvallen zijn. En zo is deze interview, Allaahoel musta3aan, van een lage, onwetenschappelijke niveau. Zo presenteert hij hier en daar een zaak wat klopt, maar verbergt hij vervolgens een hele hoop eromheen (zoals de context waarin zaken zijn gebeurd en vele uitspraken van de geleerden), waardoor hetgeen hij zegt uit de context is gerukt en dus gewoonweg niet waar is. Dat is iets wat Geert Wilders ook deed met de Koran, toen hij tevergeefs probeerde om dit in een kwaad daglicht te stellen, waarbij hij stukken verzen uit Koran toonde en andere tevergeefs probeerde te verstoppen. Met de wil van Allaah, zijn ook deze aanvallen van Fawaaz, zijn vrienden en nazaten net zo zinloos.

Verder, blijkt ook uit deze interview, dat Fawaaz zelf de nodige kennis mist over verschillende zaken. Uitspraken die hij probeert te weerleggen met lucht, maar welke zijn bevestigd door de grootste geleerden; zoals o.a. betreffende de uitspraken van Sayyid Qutb, waaruit daadwerkelijk Wahdatul Wujjud kan worden afgeleid, wat wordt bevestigd door Abdullaah Ad-duwaish (rahimahoellaah) in zijn werk, welke werd aangeprezen door Sheikh ibn Uthaymien (rahimahoellaah) om naar te referen aangaande de 'tafsir' van Sayyid Qutb (zie spubs.com en het document van de broeders hieronder voor meer info). Zo zijn ook de werken van Sheikh Rabee' over de fouten uit de boeken van Sayyid Qutb, waarin o.a. wordt gesproken over Wahdatul Wujjud, geprezen door Sheikh bin Baaz, Sheikh bin Uthaymien, Sheikh al Albaani en andere geleerden (zie ook het document). Maar wat zegt Fawaaz: "En soms zijn ze zelfs in “Takfier” terecht gekomen. Al weten ze dit of niet. Als zij onterecht de auteur Say’ied Qutb beschuldigen van “de eenheid van het bestaan” (Wahdatul Wujjud). Dus dat zij hem “Kaafir” verklaren. Omdat het een leer/overtuiging is dat behoort tot ongeloof." Met de wil van Allaah, is de boodschap wel duidelijk. Voor degenen die alle weerleggingen en bewijsvoeringen op een rij willen zien, kunnen deze nalezen in het onderste document: 'Verheldering van de Waas in de Manhaj van Fawaaz'.

Mijn advies aan de broeders en zusters is, om uit te kijken bij wie jullie les volgen. Zoals Muhammad ibn Sireen (rahimahoellaah) heeft duidelijk gemaakt, is deze kennis Dien, en we dus moeten uitkijken van wie wij onze Dien nemen. Zo waarschuwde Imaam Ahmed (rahimahoellaah) ook voor het volgen van lessen bij bepaalde personen, toen studenten naar hem toekwamen om te vragen of ze bij die en die lessen konden nemen. Hierover meer in het eerste document.

(
Klik hier) voor een verdere uitleg (kleine document), waarom men geen lessen bij Fawaaz, Ahmed Salaam en hun vrienden dient te volgen.

(
Klik hier) om de weerlegging op het interview met Fawaaz te lezen: 'Verheldering van de Waas in de Manhaj van Fawaaz'.

0 reacties:

Een reactie posten