Shaykh Fawzaan: O Claimers van Al Wasatiyyah!





Shaych Saalih al-Fawzaan

Vraag: Sommigen van de mensen die claimen op al-Wasatiyyah (de Middenweg) te zijn en de da'wah al-Wasatiyyah te voeren. Beweren dat het van al-Wasatiyyah is om degene die afwijkt van de waarheid niet te weerleggen, en ook om banden aan te gaan met de innoveerders.

Antwoord: Dit is niet al-Wasitiyyah dit is extremisme. En Allaah is Degene bij Wie toevlucht wordt gezocht. Al-wasitiyyah is dat je de Waarheid accepteert, en het valse weerlegd. Dit is al-Wasitiyyah.

Leid ons op het Rechte pas. (soerah Al fatiha vers 6)

Het pad van wie?

Van degene aan wie U gunsten hebt geschonken. (soerah Al fatiha vers 7)


En degenen aan wie Allaah Zijn gunsten heeft geschonken zijn degenen die Hij vermeld heeft in Zijn uitspraak:

Zij zijn met degenen van de Profeten en de waarachtigen en de martelaren en de oprechten die Allaah begunstigd heeft. Zij zijn de beste metegzellen. (soerah an Nisa vers 69)


Dit is al-Wasatiyyah.

Wat betreft het weerleggen van degene die afwijkt, dit is verplicht. Allaah heeft de ongelovigen en afgodendienaren en de hypocrieten weerlegd in de Koran. En de profeet (sallallahoe aleihi wa sallaam) heeft hen weerlegd middels zijn Soennah. En de Imaams (leiders in kennis van de Salaf) weerlegden de mensen van valsheid.

Dus er moet altijd sprake zijn van het verduidelijken van de valsheid en het verduidelijken van de valsheid en het weerleggen van de mensen van valsheid.

Dit weerleggen is geen extremisme of overdrevenheid (gullu) zoals ze (de hizbis) zeggen.


Maar dit is het verduidelijken van de Waarheid.

En (gedenkt) toen Allaah een verbond sloot met degenen die de Schrift gegeven waren; Opdat jullie het (de Schrift) aan de mensen duidelijk zouden maken en opdat jullie het niet zouden verbergen. (Soerah ali imraan vers 187)


Voorwaar, zij die verberegen wat Wij hebben neergezonden van de duidelijke bewijzen en de leiding, nadat Wij die aan de mensen hebben duidelijk gemaakt in de Schrift. Zij zijn degenen die Allaah vervloekt en die door de vervloekers vervloekt worden. (soerah Al baqarah vers 159)

Dus er moet altijd sprake zijn van het verduidelijken, het weerleggen van de valsheid. En het helpen overwinnen van de waarheid.

Dit is altijd vereist. Ja.

0 reacties:

Een reactie posten